Bestiarium

Helte kan jo ikke undgå at møde – og slås med – en række monstre og væsener. Her kan du læse lidt om, hvilke monstre vores helte har mødt og interageret med indtil videre:

Chaos elemental: Chaos elementals opstår som beskyttelse omkring en kaos krystal. Kaos krystaller findes på steder, hvor weav’en er tynd, og vild og rå magi findes.

Heltene møder dem i en hule nær vildelvernes lejrplads ved den Uendelige sø, mens de er i færd med at finde ingredienser til Roraqx tatoveringer. Både Mazzakeen og Nimue slår deathsaves, og sidstnævte er ét enkelt hp fra dødens port…

Water leaper: Water leaperen holder til i floder og ferskvandssøer. Den både bider og bruger sin knivskarpe hale til at skade, udover at kunne udstøde et skrig, som kan skræmme folk fra vid og sans.

Vores helte støder på den på deres vej op af Silverriver på vej mod elverne ved den Uendelige sø.

Carrion crawler: Carrion crawleren lever – som navnet antyder – af ådsler, og lejlighedsvis levende væsener. De minder om meget, meget store tusindben med tentakler og munde med mange tænder. Deres tentakler indeholder gift, som lammer deres ofre, og som kan skade permanent, hvis ikke man tager sig af det.

Heltene mødte to eksemplarer på klippeøen i bugten ud for Port Balduran, hvor de sårede Roraqx ret slemt og sendte Nimue til tælling. Flin indsamlede en smule af deres gift.

Læs mere om carrion crawlers her

Skeletter: Skeletter er udøde uden kød på kroppen overhovedet. De er typisk bevæbnede i modsætning til zombier.

Vores helte møder en hel del skeletter i afsnit 13 på klippeøen i bugten ud for Port Balduran.

Læs mere om skeletter her

Zombier: Zombier er levende døde, som stadig har varierende mængder af kød på kroppen. De kan tage imod simple ordrer, men har som sådan ikke eget initiativ – andet end at de angriber alle der kommer i nærheden af dem. De er langsomme, forholdsvis nemme at slå ihjel, men det kan smitte at blive såret af dem.

Vores helte møder zombier i afsnit 12 på klippeøen i bugten ud for Port Balduran i rigelige mængder.

Læs mere om zombier her

Leucrotta: Leucrottaen er et højt intelligent og sadistisk bæst, som lokker sit ofte til sig ved at efterligne den stemme, som med højst sandsynlighed vil have effekt. Leucrottaen er stor som en hest, og ligner fysisk set en blanding af en række dyr. Den har meget skarpe klove.

Den lokker en sen nattetime Nimue til sig i afsnit 9 ved at lyde som et elverbarn, der kalder på sin mor (feje tricks!), og torturerer hende, indtil de øvrige helte redder hende. Roraqx splitter den ad, og Flin gemmer dens stemmebånd til senere brug.

Læs mere om leucrottaen her

Axe beak / øksehovedfugle: Øksehovedfugle er meget store fugle, som ikke kan flyve. De kan til gengæld løbe virkelig stærkt, og de er forholdsvis aggressive. Navnet kommer af deres næb, der både ligner og føles som øksehoveder, når man rammes af dem

Nimue og Kilvhin finder ud af på den hårde måde, at man ikke bare kan skyde en enkelt øksehovedfugl, og så løber de andre, i afsnit 8. Det bliver en hård kamp, som dog ender med, at Roraqx for en gangs skyld kan spise sig mæt, og vi har materialer til en hel del pile, nåle, javelins mm.

Læs mere om axe beaks / øksehovedfugle her

Dryads/dryader: Dryader er fey-folk, som er meget tæt knyttet til naturen, og i særdeleshed deres eget træ. De er ofte meget smukke kvinder med hud og hår af bark og blade.

Vores helte kommer i kamp med dem i afsnit (udfyldes senere), da de bliver meget vrede over vores bullywug-skjold – i særdeleshed røvskjoldet. Ikke vores heltes stolteste øjeblik…

Læs mere om dryader her

Bullywugs er amfibier. De er frølignende i udseende, men på størrelse med mennesker. De lever i primitive samfund og kæmper med primitive våben – primært sten og spyd.

Bullywugs bortfører den lille dreng Hayden i afsnit 6 (titel), hvilket de kommer til at fortryde. Roraqx laver efterfølgende skjold af deres skind, blandt andet det famøse ‘røvskjold’, som senere giver en del problemer…

Læs mere om bullywugs her

Sahuagin

Sahuarins er undervandsvæsener. De er nådesløse og kæmper oftest med spyd, treforke og net. De frygter magi.

En gruppe sahuagin er skyld i at The Nymph synker i afsnit 4: Dybet, og koster mange af passagerne og besætningen livet. Vores helte slipper væk fra dem i en robåd (sammen med halflingdrengen Wilcome og hans forældre) efter en hård kamp.

Læs mere om sahuagins på Forgotten Realms Wiki

Varulv

Varulven er en formskifter – lycantrop – som kan skifte mellem menneske og ulv. Den kan regenerere og heale sig selv, men er særligt sårbar overfor våben af sølv.

Vi møder en varulv i afsnit 2: Et monster iblandt os, hvor en købmand findes lemlæstet og dræbt, og Roraqx bliver anklaget for mordet. Heltene opdager dog hurtigt, at mordet må være begået af en varulv, og de finder og nedkæmper varulven sammen – blandt andet ved hjælp af en sølvkniv. Roraqx får fornøjelsen af at rive struben ud på varulven.

Læs mere om varulve på Forgotten Realms Wiki

Billeder og baggrundsmateriale er hentet hos Forgotten Realms Wiki.

%d bloggers like this: