Mellemspil 7 – hvori Flin og Nimue snakker om pile, hovmod og eventyr

Mellem afsnit 8 og 9 finder følgende samtale sted:

På sletten er Flin i gang med at skille næb fra kranie på en af de her vilde strudsedyr. Han kigger på et par blottede knogler. “Hey Nimue! Tror du, at du kunne lave nogle hulspidsede pile ud af de her små hule knogler? Ville være rigtig brugbart, hvis vi vil bruge bruge gift senere.”

Nimue sætter sig ved siden af ham og tager knoglerne op i hånden og ser nærmere på dem. Hun prøver at bedømme om de er lige nok til formålet, hvis man deler dem det rigtige sted.

Flin: “Jeg tænker blot, at det er selve hovedet. Knoglerne er hule, så de skal sættes på pinden i den ene ende og spidses i den anden”.

Nimue: “Sagtens. Og meget praktisk, så giften ikke kommer i nærheden af den mund, som skal puste dem afsted”

Flin “Jeg tænkte faktisk til din og kilvhins buer. Men ja, et par darts til mit rør ville også være fantastisk.”

Nimue “Det var det jeg først tænkte. Jeg havde tænkt at bruge nogle af de større knogler til pilespidser, men det er også en god idé med giftpile til os. Dyrene her er ikke så nemme at slå ihjel med bare almindelige pile. Det er et vildt land, Flin”

De finder nogle vingespidsknogler, der er særligt velegnede.

Nimue “Hvilken slags gift kan du lave? Er der noget vi skal lede efter her?”

Flin “Jeg har tidligere laver en del forskelligt, Både ting der gør søvnige, ubekymrede, dårlige eller lammede med mere… Men de fleste opskrifter jeg kan, er med ingredienser jeg ikke kan finde her… Så lige nu er det mest det Slinky kan tilbyde”

Nimue skæver smilende mod den lille slange. “I er blevet rigtig gode venner. Hvad tror du hans gift kan bruges til?”

Flin “Jeg ved det ikke rigtig endnu. Har givet nogle prøver til Kilvhin, så han kunne undersøge det. Ved ikke hvor langt han er med det”.

Nimue “Det er vel det samme med planterne så? At de lokale sikkert kan bruges på en måde, som vi bare ikke har identificeret endnu?”

Flin “Bestemt. Det er undersøgelse værd. Tænker måske Kilvhin ved mere?”

Nimue sukker. “Ja, det nok bedst at spørge ham. Jeg synes ellers jeg havde godt styr på diverse dyr og planter hjemme – både i Feywild og Faerun. Her må jeg starte forfra”

Flin “Ah det er ikke så slemt! Er altid godt med noget spænding.”

Nimue ser på ham med løftede øjenbryn “Spænding har jeg ikke noget imod. Og jeg er glad for at kunne lære noget nyt. Men det er et farligt land, Flin, og vi har ikke taget det alvorligt nok” Hun skæver over mod Kilvhin, smiler skævt og siger lavt “Nu lyder jeg nok som ham. Han er altid så alvorlig. Men Flin, jeg vil bare så gerne nå at møde Nyx, før landet slår mig ihjel”

Flin “Her er da ikke såååå farligt? Har du været i fare endnu? Hvorfor så bekymret?”

Nimue ser på ham. Så peger hun på de skrammer hun har, som stadig ikke er healet. “De her store fugle kunne have slået mig ihjel. Det var rent held, ja, og godt samarbejde, der forhindrede det”

Flin “Hold da op! “Det der er lappet sammen igen inden i morgen. Intet problem, Det var slet ikke tæt på at være blevet farligt! Men da du fik godt nok gjort dem sure. Haha. Hvad lavede I derovre på bakken?”

Nimue ser igen lidt på sine sår, og har et øjeblik lidt ondt af sig selv igen. Så svarer hun “Vi ville bare skyde den ene. Normale dyr stikker af, når én iblandt dem falder. Men de her tossede fugle gik til angreb i stedet for”

“Hahaha, så skulle I nok have fældet en noget hurtigere. De virkede langt fra forsvarsløse. De var ret seje. Tror du vi kunne have reddet på dem havde I ikke angrebet?”

Nimue ser skeptisk på de store økselignende næb. Så griner hun “Du kunne sikkert godt. Du som tæmmer vilde dyr og ikke er bange for noget” Hun ser tænksomt på ham “Måske med undtagelse af blink hunde?”

Flin “Hehe, ja, jeg kunne nok godt! Som da jeg snakkede med hjorten. Nej, jeg ville ikke kunne ride på en blink hund – de er for små.”

Nimue “Jeg tænkte nu mere på det med at være bange for dem” Nimue lader det falde “Du kan vist slippe afsted med hvadsomhelst. Men sig alligevel til, hvis du har brug for hjælp til noget. Vi er jo samme stamme nu” Hun blinker til ham.

Flin “Ah ja, jeg er mest bange for dem pga dem, der styrer dem, men det er længe siden jeg har set eller hørt nogen, så det skulle være fint. “

Hun lægger en hånd på hans arm. “Du ved, at vi hjælper dig, hvis de skulle finde dig. Men det er måske nemmere, hvis vi ved, hvad vi er oppe imod”

“Ja, jeg ved at vi hjælper hinanden, men det her behøver du altså virkelig ikke bekymre dig om. Det ligger langt væk og langt tilbage. Der kommer ingen jægere her”

Nimue smiler og nikker til ham. “Ok, så bekymrer jeg mig ikke. Men det lyder stadig som en historie jeg gerne vil høre engang”

Flin “Ja, du er lidt den snagende type”

Nimue smiler bredt til ham “Lige nemlig. Det er sådan man får de gode historier. Det må du vide bedre end nogen”

“Tja, nu er jeg uddannet på skolen for diplomatiske budbringere, så evnen til at vide hvornår man skal spørger og hvornår man skal tie, ligger i mig. Og her er det godt, at der til næsten enhver situation er mulighed for en sang.”

Nimue lytter interesseret til “Er du virkelig? Det undrer mig ikke. Det må du have været god til”

Flin “Ja sådan rimeligt. Men musikken er mit vigtigste kald!”

Nimue “Du må have været i mange situationer, som kunne afstedkomme en god sang”

Flin “Ja, livet på rejse åbner op for opdagelse! Især hvis man tør se sig omkring og åbne op for verden.”

Nimue nikker “Ja, man oplever sjældent noget hjemme, med mindre man bryder reglerne. Jeg havde også bedst erfaringer med at rejse ud. Hvis folk bliver sure på en, så er der en fordel at være langt væk”

Flin “Haha, det er det! Er meget nemmere sådan”

Nimue “Jeg tror vi har en del ting til fælles, du og jeg. Selvom jeg ikke har talent for musik, og jeg trods alt ikke er blevet jaget af blink hunde”

Flin “Ja, det har vi bestemt” Han smiler bredt

“Eventyr” siger hun konspiratorisk til ham

Flin “Eventyr bestemt”

Nimue ser på kæmpefuglene og på sine egne hænder, der er indsmurt i deres blod efter at have skåret de rigtige knogler ud. “Eventyret er som reel lidt sjovere, når man har fået det lidt på afstand. Det er virkelig nogle seriøst store fugle, de her! Hvad tænkte vi dog på?”

Flin “Haha, ja, det ved jeg virkelig ikke, men det så hylende morsomt ud, da I kom løbende over bakken med dem i hælene!”

Nimue “Uhuh… Det var også noget, der fik pulsen op, kan jeg afsløre. Måske du skulle med i front næste gang, så du selv kan få fornøjelsen af at prøve det?” Hun smiler  til ham med hævet øjenbryn

Flin “Gerne! Jeg er faktisk ret god til at være stille, hvis det skal være.”

Nimue hæver øjenbrynet igen

Flin “Hehe, fyldt med overraskelser. ja” Han bukker

Nimue griner “Så er det en aftale. Måske vi kan lave en anden slags planer end dem Kilvhin og jeg ville kunne finde på”

Flin “Hehe, jeres plan gik nu fremragende! Vi fik et godt grin, du fik et par skrammer og vi får både noget at spise og noget at arbejde med.”

NImue “Jeg ville nu foretrække en plan, som gav mig færre skrammer. Jeg skal have repareret mit tøj, og det var hverken godt for min selvtillid eller mit selvbillede”

Flin “Tja, jeg ved nu ikke… Så lærer du måske også noget i dag” Igen smiler han bredt.

Nimue tørrer blod af på sin tunika, som i forvejen ikke har det for godt. “Det har du vist desværre ret i. Hovmod står for fald. Mind mig lige om at få hovedet ud af skyerne, når jeg minder for meget om mine slægtninge i Sildeyuir. Jeg tror, du vil være god til at få mig ned på jorden igen. Og igen”

Flin “Med glæde min ven”

Nimue læner sig lidt ind imod ham og smiler. Hun er godt klar over hvad hun lige har bedt om, og at det lejlighedsvist vil gøre ondt. Tiltrængt.

Offentliggjort af Den tatoverede børnebibliotekar

Bibliofil rollespiller, Æventyrer, lystløgner, mor og zeppelinerstyrmand. Jeg har knytnæverne resolut plantet i siden og med en kappe, der blafrer i vinden

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: